Honda Rebel 250 & 450 Forum banner

Sudden hard start and hesitation? Burnt valve?

1775 Views 43 Replies 7 Participants Last post by  SoakedKarma
Bought the bike with left (drivers side) cylinder disconnected from head, no air filter. Started up and ran great, drove it 32 miles home (I know that's not good).

Replaced exhaust collar, gasket, and air filter runs great.

Replaced starter clutch (Chinese junk), ran like garbage, put old starter clutch back in (but with new Chinese internals), runs great, but now occasionally makes a "barking" or "honking goose" noise on start up.

Right side exhaust came loose while riding, drive it about 10 miles home. Looked like some oil was bubbling and boiling out of the valve cover gasket. Fixed exhaust, went to bed.

Today: Put some "engine restorer" in the oil, starts rough and stalls when given gas. Rev it to get it moving in first, runs okayish. Still runs rough.

What happened? It used to run 100% flawlessly!

Burnt valves from loose exhaust?
Engine restorer messed something up?
Something went wrong with starter clutch installation?

Help me out fellas

EDIT: Just went for 30 min ride. Seemed better. Still a little hesitating and sounded like backfiring? Liveable, but could be better
1 - 1 of 44 Posts
Have you checked compression? Have you checked for intake leaks? Are you sure the “engine restorer” is okay for the wet clutch?
  • Like
Reactions: 1
1 - 1 of 44 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top