Honda Rebel Forum - Reply to Topic
Thread: Hello from North Central Ohio! Reply to Thread
Title:
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Rebel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
07-10-2019 09:04 PM
01-7700
Quote:
Originally Posted by l3lackrosez26 View Post
I need to find the electrical cover and an air filter cover for his bike to make it look a little better
I don't have an air filter cover but do have some replica electric covers that i have casted. Lots of r&d into these moulds.

https://www.hondarebelforum.com/f48/...ls-121505.html

latch bolt not included - but I have some OEMs or I can tell you what the specs are for your local hardware store
07-10-2019 06:03 PM
flitecontrol You're welcome. The Rebel vibrates a lot, and it isn't unusual for fasteners to come loose. I like to use blue threadlocker on any fittings where it's permissible. The chromed metal side covers from any first generation Rebel 250 (1985-87) will fit without modification, but they are getting harder and harder to find. Jacks Rebel Warehouse or ebay may have some.
07-10-2019 04:05 PM
l3lackrosez26 Hello FliteControl, and thanks for the suggestions. I actually went out to the garage during my lunch break today (I work in IT and most work can be done from home) and took a look at some things. Clutch switch was good. Battery was reading plenty of voltage as I have it hooked up to a battery tender and the light was showing green. His bike is missing the electrical cover so I was able to locate the starter solenoid pretty easily and the cable that goes from the solenoid, to the starter was WAY loose on the solenoid terminal. Not sure how it started to begin with if it has been this way for a while. I've got it tightened back down and put back in place and was able to get the bike started up for me. Whether that was the issue or not will remain to be seen but I'm pretty sure it wasn't helping.

I need to find the electrical cover and an air filter cover for his bike to make it look a little better as those weren't on the bike to begin with. We bought the bike off a co-worker of mine and they weren't there when he purchased the bike either.

Thanks again!
07-10-2019 03:55 PM
flitecontrol Meant to mention this in my first post. You guys aren't real far from where the annual Rebel Rally is held. All bikes are welcome, and if you can make it, would be nice to put a face with the name. https://www.hondarebelforum.com/f34/...ml#post1237307
07-10-2019 03:46 PM
01-7700 Welcome. The clutch switch is bypassed when the transmission is in neutral.
07-10-2019 03:34 PM
flitecontrol Welcome to the forum.

Check the battery with a multi-meter and make sure it's charged. If you don't have a meter, jump it from a car battery, but be sure the car's engine is off. Wouldn't be the first bad battery right out of the box. If you need a new battery, get a Yuasa. Great quality and lasts a long time. Just a few dollars more than a cheaply made battery, but costs less in the long run.

A multi-meter should help you diagnose if the clutch switch is good. Can you bypass the starter solenoid to see if that's the problem?

Check for blown fuses. There are pictures of the fuse locations here: https://www.hondarebelforum.com/f80/...elp-26369.html
07-10-2019 03:05 PM
l3lackrosez26
Hello from North Central Ohio!

Hello Everyone. My name is Jerry and I currently ride a Harley Electra Glide Classic, but my son has caught the two-wheeled bug and wants to learn how to ride. I found him an 86 Honda Rebel 250 that isn't in terrible shape to learn the ins and outs on. Got some minor work to do on it to get it road-ready but here recently it has started having issues when I've tried starting it. It does have a brand new battery in it and when the key is turned on, clutch lever pulled in and start button is pressed, nothing happens except for the headlight dimming. No clicking or anything. The engine cutoff switch is in the run position and it's in neutral, and had been starting up just fine. I haven't been able to look into it too in-depth yet but I'm thinking it's either an issue with the starter solenoid or possibly the clutch lever switch as it acts the same whether the clutch lever is pulled in or not. Figured I'd join the forum and learn a bit about these bikes.

Thanks,

Jerry

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome